lesprogramma

 


Shadowview 4 kids is een uitgebreid lesprogramma wat scholen eenvoudig in staat stelt voldoende aandacht te besteden aan de kerndoelen omtrent techniek, natuur, Nederlandse taal, wiskunde en burgerschapskunde. Het lesprogramma bevat een concentrische leerlijn waarin verschillende kerndoelen, leerdoelen en ontwikkeling van competenties bedding vinden. Aan de basis staat een nieuw curriculum op het gebied van digitale geletterdheid waarin de focus ligt op programmeren.

Het inspireert en stimuleert leerlingen in een manier van denken waarbij zij een probleem en de mogelijke oplossingen leren formuleren in computertermen, kortweg: computational thinking. Je zou het 'begrijpend programmeren' kunnen noemen, vergelijkbaar met 'begrijpend lezen'. Het curriculum heeft een doorlopende leerlijn en zal uiteindelijk een onderbouw-, middenbouw-, en bovenbouwmodule bevatten waarin de leerlingen in de context van natuurbehoud spelenderwijs leren programmeren.

Op dit moment zijn de basismodule en de practicum-module voor de bovenbouw beschikbaar op deze website. Wij streven ernaar om in het nieuwe schooljaar ook modules voor de onder- en middenbouw op deze website te plaatsen. Het lesprogramma wordt kosteloos beschikbaar gesteld voor Nederlandse basisscholen. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste ontwikkelingen!

Aanmelden nieuwsbrief

what-we-love-2